Teemu Eskola

satelliittihelvetin pääperkele

May
25

Siiloihin huutelu ja toimistojen briiffaaminen

Posted 25. May, 2010 by in Verkkomainonta with one comment

Mainostaja. Briiffaathan aina mediatoimiston, mainostoimiston ja digitoimiston erikseen ja pidät ne omissa siiloissaan, etteivät pääse nokittelemaan tai sotkemaan asioita? Samalla tavoin kuin taloremonttia tehdessä pidät kaikki eri urakoitsijat autuaan tietämättöminä muista tekijöistä? Ja häitä järjestäessä et koordinoi somistajan ja pitopalvelun kanssa? Pidetään yhdessä kaikki toimijat varpaillaan, niin eivät pääse keskenään juonimaan mitään.

Jep – onnea valitsemallasi tiellä. Tässä nopea vinkki elämäsi helpottamiseksi:

Briiffaa kaikki kerralla

On aivan naurettavaa, että tänä monikanavaisuuden ja integroidun markkinointiviestinnän (bingo!) aikana monikin mainostaja briiffaa kaikki toimijat erikseen. Parhaimmillaan tullaan kaikki samaan presentaatioon, kullakin kainalossa itse omin sormi askarreltu suunnitelma, jota kateellisena vartioidaan ja esitellään omalla vuorollaan. Sitten presessä ihmetellään, että öh kun meillä oli vähän eri lähtökohdat.

Jos olet ollut tilanteessa, jossa mediatoimisto esittää mittavaa bannerikampanjaa kamppissaitilla ja mainostoimisto viralia, et voi oikeasti syyttää kumpaakaan. Asiakkaana oikeutesi ja velvollisuutesi on vaatia, että mainostoimisto ja mediatoimisto todella juttelevat keskenään! Riitelyä tai satunnaista FYI-meilailua ei lasketa.

Case in point: If Vahinkovakuutusyhtiö. Olen siinä onnellisessa asemassa, että saan tehdä heidän kanssaan töitä. Tiukalla otteella briiffataan samoilla dokumenteilla ja samassa tilanteessa niin mediatoimisto, mainostoimisto kuin suoratoimistokin. Toimistot laativat yhdessä vastabriefin ja lähtevät suunnitteluun samoin sävelin. Ihan käsikädessä pussailuun ei ole vielä päästy, mutta jollei ajauduta kovin suuriin suhdeongelmiin, niin aika ruusuiselta näyttää. Ja tuloksia tulee.

Suosittelen, ota opiksi. Briiffaa kaikki toimistot kerralla – säästät omaa aikaasi ja saat parempaa tulosta. Jos nykyiset toimistosi eivät tätä sulata, voin heittää hyviä ehdotuksia paremmista ;) Raikkaan kaupallisessa hengessä, toki.

Tags: brief / mainonta / media / mediatoimisto

One comment “Siiloihin huutelu ja toimistojen briiffaaminen”‎

  • villepus

    En varmasti usko casea :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.